Enkelte ganger holder det ikke med tilbud om et forbrukslån på kr 20 000, eller kr 100 000. En kan kanskje ha behov for helt opp til kr 4 – 500 000. Mange banker tilbyr etter hvert lån i denne størrelsen, og flere blir det (klikk her for vår oversikt over alle banker). Dermed blir det viktigere og viktigere å sjekke tilbudene nøye.
Hvorfor ta opp et høyt forbrukslån?
Usikrede forbrukslån kan være en god løsning, om en har behov for raske penger til store utgifter. Det kan for eksempel være seg at baderommet trenger en renovering. Det er ikke alle som kan stille sikkerhet for store summer, i en vanlig bank. Tar man da opp et forbrukslån uten sikkerhet slipper en unna denne problematikken. Det finnes flere aktører som tilbyr lån opp til kr 350 000, som for eksempel Santander Consumer Bank. Eller helt opp til kr 500 000, som Bank Norwegian. Fyller du vilkårene disse bankene setter for lån løser du både problemet med sikkerhet for lånet, samt at du ikke må opplyse om hva lånet er til.
Utgifter på høye forbrukslån
Store forbrukslån er selvfølgelig ikke gratis. Rentenivået varierer, og det samme gjelder gebyrer som er knyttet til lånet. Leter du etter et stort lån bør du sjekke utgiftene ved lånet nøye. Tar du for eksempel opp kr 500 000 i lån hos OPP Finans over 15 år kan renten ligge mellom 7,5% og 18%. Hos Bank Norwegian vil den ligge mellom 9,59% til 21,24%. I tillegg kommer eventuelle etableringsgebyrer. Rentene vi har nevnt her er kun ment som eksempler, og vil ikke vise den reelle renten. Den settes etter en kredittsjekk, og vil variere fra våre tall.