Forbrukslån
Forbrukslån

Å sitte med flere smålån er kostbart. En betaler da rimelig store summer i renter totalt sett. Tar man da opp flere dyre smålån for å løse situasjonen fører det fort heller til en verre økonomisk situasjon. Refinansiere med et forbrukslån er den beste løsningen.

Refinansiering – hva vil det si?

Når man refinansierer tar man altså opp et større lån som da kan benyttes til å løse inn alle de gamle lånene. På denne måten kan en spare store summer på renteutgiftene. Samtidig kommer man seg ut av en uheldig økonomisk situasjon. Løsningen med refinansiering benyttes også ofte for å finansiere større innkjøp, som for eksempel kjøp av båt. Har man da egen bolig tar man opp et nytt, og høyere, lån med boligen som sikkerhet. Lånesummen på det nye lånet er da så høy at en kan finansiere båtkjøpet med dette lånet. Mange banker tilbyr forbrukslån til refinansiering, blant annet Zen Banking og Finansiering24.

Slik går du frem

Når du planlegger refinansiering må du først få en oversikt over hva gammel gjeld koster deg totalt i renteutgifter og andre gebyrer. Deretter kan en se på de forskjellige tilbudene for lån. Det som er viktig her er å finne et lån som koster deg mindre totalt sett, og som har betingelser som passer din økonomi. Noen banker har til og med egne produkter som er tenkt til refinansiering. En av disse er Telefinans som har et eget forbrukslån de kaller Ryddelånet. Det gir deg muligheten å låne helt opp til kr 400 000, med en maksimal nedbetalingstid på 10 år. Dette er usikrede lån, og renten vil bli satt etter en kredittsjekk.