Forbrukslån
Forbrukslån

Et rimelig forbrukslån betyr lav rente. I utgangspunktet har usikrede lån høyere rente enn et ordinært lån, hvor en stiller pant for lånet. Du klarer ikke få en god rente på usikrede lån uten litt innsats. Noen tips er godt å ha i bakhånden før en søker.

Mange tilbud – sammenlign dem

Vil man vite hvilke forbrukslån som er billigst må en se på flere alternativer. Da må man lete opp mange lånetilbud, for deretter å sammenligne disse. I utgangspunktet er det rentenivået som er mest interessant, men også andre betingelser og vilkår må sjekkes. Nedbetalingstid eller tilleggstjenester, som for eksempel betalingsforsikring, kan være greit å også sjekke ut. Du bør sammenligne opp mot 8-10 tilbud for å kunne ha et reelt sammenligningsgrunnlag. Tenker du at dette vil ta for lang tid, kan du benytte en låneagent, eller flere. Gjennom en låneagent vil du få tilbud fra flere banker, ved kun en søknad. Hvilket lån du velger bestemmer du når du får tilbudene.

Faktorer du kan påvirke

Enkelte faktorer kan du selv gjøre noe med for å få rimeligere rente. Da rentenivået settes etter en kredittsjekk, vil det være enkelte ting du bør ordne før en eventuell søknad. Har du anledning til det bør du få betalt ned små kreditter eller andre dyre smålån. Har du tidligere hatt ubetalte regninger bør du sjekke at eventuelle betalingsanmerkninger er slettet. Dette kan du gjøre ved å få et kredittopplysningsselskap til å foreta en kredittsjekk på deg selv. Dette koster ikke mange kronene, og kan spare deg unødvendig bry i etterkant. Har du disse tingene på plass er muligheten til stede for en billig rente, også på et forbrukslån.