Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslånkalkulator er et kraftig redskap for deg som har behov for et lån, men som stadig må vurdere hva som er fornuftig og mulig å belaste økonomien sin med. Det er ikke alltid slik at man kan få det beløpet man søker om, og andre ganger kan det være bedre å søke om et mindre beløp. Kalkulatoren gir deg derfor veldig relevant informasjon om hvilke konsekvenser et forbrukslån vil ha for din økonomi, før du faktisk søker.

Slik fungerer kalkulatoren

Dersom du vurderer å søke om forbrukslån kan en forbrukslånkalkulator gi deg informasjon om hva du kan forvente å få, og hva du må betale hver måned. Alt du gjør er å forsyne kalkulatoren med nødvendig informasjon, og ut kommer alt du trenger å vite. For at kalkulatoren skal være mest mulig nøyaktig må informasjonen du taster inn være riktig og sannferdig. Det nytter ikke å taste inn at du har en inntekt på 1 000 000 kroner i året når den egentlig bare er på 700 000 kroner, eller at du er gjeldfri når du stadig betaler ned boliglån!

Utregning av nedbetaling

Det er alltid greit å vite om du kan betale ned lånet. Dersom du har øynene festet på et bestemt forbrukslån er det lett å bruke en nedbetalingskalkulator til å undersøke om du kan klare å håndtere lånet, og hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen.